fotografie tips voor wimperstylisten

Fotografie tips voor wimperstylisten

In dit artikel geven we je 5 fotografie tips voor wimperstylisten . Jouw werk is je eigen visitekaartje. Om deze reden is het belangrijk dat je jouw werk op een juiste manier presenteert op je sociale media en website. Goede en duidelijke foto’s zijn hiervoor een echte must. Foto’s waarop de ogen voor en na de behandeling te zien zijn geven vaak het duidelijkst het resultaat weer. Maar hoe maak je deze perfecte voor en na foto?

5 tips voor het maken van de perfecte before- and after foto

Na het lezen van de volgende 5 fotografie tips voor wimperstylisten maak jij alleen nog maar perfecte voor en na foto’s.

1 – Gebruik genoeg licht

Licht is een zeer belangrijke factor bij het maken van goede foto’s. Genoeg licht zorgt voor een heldere en duidelijke foto, want in het donker is jouw perfect geplaatste set natuurlijk niet te zien. Uiteraard is goed daglicht het best, maar als je hier niet de beschikking over hebt in jouw salon is goed kunstlicht ook prima. Belangrijk is dat je gebruik maakt van een lamp welke wit licht geeft en daglicht nabootst. Een voorbeeld hiervan is de Glamcor lamp. De Glamcor lamp is een verstelbare lamp welke zowel gebruikt kan worden tijdens de behandeling als voor het maken van de perfecte foto. Het mooie aan de lamp is dat de lampen versteld kunnen worden hoe jij maar wilt. De stang waaraan de lampen bevestigd zit kunnen verbogen worden waardoor je de lamp precies in de juiste positie kunt zetten voor het maken van een foto.

2 – Leg het juiste gedeelte vast

Bij voor en na foto’s is het belangrijk dat op zowel de voor als de na foto hetzelfde gedeelte van het gezicht wordt vastgelegd. Alleen op deze manier is het bereikte resultaat direct zichtbaar. Het verschil tussen de ogen voor en na de behandeling laat het resultaat van de behandeling het best zien. Maak je een voor foto van de zijkant van het gezicht, doe dit dan ook bij de na foto. Het beste is om de voor en na foto’s tot één foto te vormen door middel van een collage. Deze kun je dan weer gemakkelijk delen op jouw sociale media. Handige apps voor het maken van collages zijn onder ander Piccollage of BeFunky.

3 – Zorg dat de huid rondom de ogen schoon is

Om ervoor te zorgen dat de aandacht binnen de foto op het resultaat van de behandeling licht, dienen er zo weinig mogelijk andere dingen op de foto te staan. Zorg hierom dat alle tape, under eye pads en overmatige verf of gel van het gezicht verwijderd zijn voordat de foto gemaakt wordt. Het mooiste is om alleen het gezicht van de klant op de foto te zetten. Komt er toch een stuk achtergrond op de foto? Zorg dan dat deze er niet rommelig uitziet. Haal spullen weg en zorg voor een neutrale achtergrond.

4 – Zorg dat de klant in de juiste richting kijkt

Om afleiding te voorkomen is het van belang dat je klant op beide foto’s in dezelfde richting kijkt. De beste richting is recht in de camera. Je kunt hiervoor zorgen door jouw klant naar een vast punt te laten kijken tijdens het maken van de foto. Plak bijvoorbeeld een stikker op je plafond of laat de klant naar jouw hand of vinger kijken. Problemen met het maken van een rechte foto? Activeer de raster functie in jouw camera app. Hiermee zie je direct of de foto recht gemaakt wordt en voorkom je scheve foto’s.

5 – Bescherm je foto’s

Om ervoor te zorgen dat jouw werk niet onrechtmatig gebruikt wordt door andere stylisten of organisaties is het belangrijk om je foto te beschermen. Dit doe je door jouw logo of naam in de foto te plaatsen. Doe dit op een plek waarbij het logo er niet afgeknipt kan worden, zoals tussen de ogen of in het oog. Er zijn verschillende handige apps waarmee logo’s of tekst in andere foto’s geplaatst kunnen worden. Voorbeelden zijn BeFunky of PicMonkey.

Aan de slag met wimperstyling?

Vond je de fotografie tips voor wimperstylisten interessant en heb je zelf interesse om wimperstylist te worden? of ben je al wimperstylist en wil je jouw vaardigheden uitbreiden. Bij Menataupe bieden we verschillende cursussen, zoals LVL Wimperlifting, One by One Extensions en 3D Extensions. Klik op onderstaande button voor meer informatie of neem contact met ons op.

   Informatie aanvragen  
                     Contact